Over ons

Familiebedrijf Ad Smulders BV is gestart in het jaar 1912 in de Nieuwlandstraat te Tilburg. Het jaar dat ook Safety bicycle in productie is gegaan in de Engelse roverfabrieken. Deze ‘eerste’ fietsen werden aangedreven door een kettingwiel op het achterwiel. Dit was, in combinatie met Dunlop binnen- en buitenbanden, een echte doorbraak. Deze safety bicycle had al een cup met cone en kogels op de draaipunten. Een voorloper van de groeflager.
Hiermee werd fietsen lichter dan lopen en tevens toegankelijk voor alle mensen. De berijder van deze fiets werd wel geacht voldoende technicus te zijn met sleutels, bandafnemers, carbide solution en oliespuit.

Na de eerste productie van auto’s werd duidelijk dat de belasting en de snelheid van de draaiende punten beslist niet af kon met eenvoudige fiets onderdelen als cups en conussen. Hiermee ontstond de productie van het “wentelleger”. De vraag om verwisselbare standaardonderdelen te gebruiken voor de fabrikant is hiermee sterk toegenomen.Ad Smulders BV

Tilburg was een grote textielstad waar textielfabrieken vaak vanuit één energiebron via lange drijfwerkassen meerdere machines aandreven. Glijlagers in gevaarlijk wentelende machines met klapperende drijfriemen moesten regelmatig, terwijl de machine draaide, verwisseld worden. De fabriek moest doordraaien, anders liep de boel vast met alle gevolgen van dien. Sommige textielfabrieken zochten naar een oplossing met kogellagers toen daar de beschikbare technieken voor handen kwamen. Inmiddels is de 4e generatie van de familie Smulders in de zaak en uitdagingen ten over: componenten voor e-bikes, precieze lagers, aandrijvingen , v-snaren , o-ringen en een groot assortiment van rijwiel onderdelen. Al meer dan een eeuw lang staat Ad Smulders BV met passie en betrokkenheid voor u klaar! Dit alles met de klant centraal.

Op welke manier kan Ad Smulders BV iets voor u betekenen?

Ad Smulders BV
Ad Smulders BV is al sinds 1912 actief in de tweewielerhandel. Reeds 4 generaties uit de Smulders stam hebben aan het roer gestaan van Ad Smulders bv.

Sinds 013 zijn wij actief in rijwielen, lagers en aandrijvingen. In de loop der jaren zijn we uitgebreid tot groothandel voor zowel rijwiel- als technische onderdelen.

Adresgegevens

adsmulders kwaliteit

GroeiWeb Copyright © 2017 Ad Smulders BV